Novex Biztonságtechnika


http://www.novex.hu

Vállalkozásunk a NOVEX Biztonságtechnika Kft. fő tevékenysége biztonságtechnikai eszközök, berendezések, tűzvédelmi rendszerek, kamera és térfigyelő rendszerek és műszaki megoldások nagykereskedelme. Kereskedelmi tevékenységünk mellett foglalkozunk gyenge- és erősáramú műszaki projektek tervezésével, kivitelezésével, segítséget nyújtunk alvállalkozóink részére munkáik során, illetve vállaljuk a teljes műszaki adminisztrációt átadással együttesen. Projektjeink egy része hazai és európai uniós forrásból származó támogatáson alapul.

Munkatársaink távközlési, biztonságtechnikai múlttal, 25 éves tapasztalattal rendelkező villamos-, gépész- és informatikus mérnökök, gyengeáramú technikusok és közgazdász végzettségű szakemberek.

 

Projekt tevékenységeink:

Tűzjelző- és oltó rendszerek

Műszaki tevékenységünkben jelentős hangsúlyt képvisel a hagyományos „analóg” és intelligens címezhető tűzjelző- és különböző oltó rendszerek (aspirációs, beépített vízzel oltó, stb.), illetve az ezekből összeállított vegyes rendszerek tervezése, kivitelezése és szakhatósági átadása, esetlegesen szerződéses keretben a szükséges időszakos felülvizsgálatok, karbantartási munkák elvégzése. A kivitelezéskor jellemzően 1-4 hurkos rendszerek kerülnek üzembe helyezésre 20-400 optikai füst- és/vagy hő érzékelővel és egyéb rendszer kiegészítő I/O modullal, vezérlővel, hangjelző berendezéssel. A tűzjelző központot, - egyes esetekben több központot hálózatba kötve - alkalmassá tesszük a tűzoltósági átjelzésre, ilyenkor az elkészült rendszerekbe dupla SIM slottal rendelkező GPRS/GSM kommunikátorokat integrálunk. Ezen tevékenységünkhöz kapcsolódóan, a hatósági előírásoknak megfelelően, rendszeresen szervezünk telepítő szakemberek részére tűzvédelmi szakmai vizsgákat, melyeket jogosultságokat biztosító végbizonyítvánnyal zárunk. Önálló üzleti tevékenységként foglalkozunk porral és, szén-dioxiddal oltó berendezések, nyomó- és tűzoltótömlők, tömlőkapcsok és ezek kiegészítőinek forgalmazásával is. Ezeket a termékeket párhuzamosan telepítjük a tűzjelző- és oltó rendszerekkel együttesen (a szükséges tűzvédelmi szabályzatok megfogalmazásával, esetleges felülvizsgálatával, tűzriadó tervek elkészítésével és azok végrehajtásával). Általános rendszerelemként - a hatályos jogszabályoknak megfelelően - megtervezzük és kialakítjuk a vészvilágítási rendszert is. (Forgalmazott termékeink a teljesség igénye nélkül: Cooper, Esser, UniPos, Bosch)

 

CCTV rendszerek

Gyakran kérnek fel bennünket különböző technológiával szállított (AHD, HDCVI, HDTVI, IP, stb.) ma már egyre inkább nagyfelbontású, megapixeles zártláncú (cctv) video megfigyelő rendszerek tervezésére és a majdani kivitelezésben nyújtandó segítségre. Egy biztonságtechnikai televíziós rendszer kialakítása és üzemeltetése nem igényel bonyolult szakhatósági eljárásokat, ennél fogva elegendő az elkészült vázlatokra, tervrajzokra, valamint a helyszíni bejárás és felmérés során tapasztaltakra támaszkodnunk. Az üzemeltetés során viszont feltétlenül be kell tartani az irányadó adatvédelmi törvényeket. Forgalmazott eszközeink segítségével kialakítható a legegyszerűbb otthoni 4 kamerás rendszer távoli hálózati eléréssel, valamint ezzel ellentétben a több száz kamerát tartalmazó – jellemzően strukturált vezetékes és vezeték nélküli hálózatban elhelyezett – nagyrendszerek is. Vállalunk egyedi igényeknek megfelelő (rendszám-, arcfelismerő, hőkamera, közúti közlekedés megfigyelő, térfigyelő, egészségügyi, mezőgazdasági, halászati célú) rendszertervezést és kialakítást is. Szükség esetén elvégezzük a telepített rendszer hálózati alkalmazásainak (CMS, Android, iPhone, Smart TV, stb.) telepítését, konfigurációját. A rendszerek gyakran olyan helyszínen kerülnek telepítésre, ahol nincs erősáramú szolgáltatás, forrás. Ilyen esetekben szigetüzemű napkollektoros rendszereket szoktunk javasolni, tervezni és a kivitelezésben segíteni. (Forgalmazott termékeink a teljesség igénye nélkül: Videosec, Dahua, Hikvision, Samsung, Bosch, Intellio, GeoVision)

 

Behatolásjelző, beléptető infravörös sorompó és kerítésvédelmi rendszerek

A klasszikusnak számító behatolásjelző (egyszerűbben: riasztó) rendszerek tervezése és kivitelezése ma már viszonylag egyszerű feladatnak számít, igaz az informatika fejlődésének köszönhetően már ezek az eszközök is GSM / IP hálózatra csatlakoztathatók, bővítve ezzel a lehetőségeket. Tervezéskor (a költségek figyelembe vételével) adott feltételek mellett a lehető legnagyobb biztonságot adó rendszer kiépítése mellett szoktunk dönteni. A rendszer általános elemei: egy vezérlő központ, zónabővítők, IR és RF, valamint kombinált mozgásérzékelők, üvegtörés érzékelők, nyitásérzékelők, LED, LCD, kombinált vagy Touch pad kezelők, transzformátorok, akkumulátorok, kül- és beltéri hang-fényjelzők, különböző I/O és PGM modulok, valamint CMS és mobil applikációk. A rendszerek programozása történhet manuálisan a kezelőkről, illetve számítógépről soros / USB kommunikációs portok segítségével és természetesen IP hálózatról (LAN / WAN). A legtöbb esetben igyekszünk telepítés előtt beprogramozni az eszközöket, így kiszűrhetők az eszközhibák, illetve a telepítési idő lerövidíthető. A programozás és konfigurálás mindig az adott lehetőségekhez mérten történik előzetesen vagy az eszközök beszerelése után. A kiépített rendszerekbe gyakran integrálunk távfelügyeleti GPRS / GSM / IP átjelzést (járőr és diszpécser szolgálat). A behatolásjelzők mellett nagyobb irodaépületek kialakításakor szükség lehet beléptető rendszer kialakítására is. Programozása és konfigurálása hasonló a riasztó rendszerekéhez, hálózati kialakításban ma már előnyben részesítik a LAN struktúrát az RS-485 hálózattal szemben. Utóbbinak relatív kis rendszereknél van létjogosultsága. Infravörös sorompóval ellátott, esetleg elektromos kerítésvédelem kialakítására leginkább nagy kiterjedésű telephelyeken (mezőgazdaság) van szükség, ahol elsősorban költségkímélő megoldásként gondolnak rájuk. Infravörös sorompóink általában 2-6 sugaras kialakításúak, adó-vevő párban telepíthetők, típustól függően speciális beállítási és vezérlési lehetőségekkel (keresztsugaras kialakítás, I/O funkciók, stb.). Elektromos kerítésvédelem tervezése és kialakítása már komolyabb felkészültséget igényel. A rendszer összetevők általában: csatlakozó kábel, jelfeldolgozó egység, illesztő egység, érzékelő elem és lezáró egység. Működési elve: A jelfeldolgozó egység észleli az érzékelőn (kábelen) kialakult töltésváltozást, amely az érzékelőn (kábelen) keletkezik. A töltésváltozást a védett kerítés elemen / szakaszon történt mechanikai hatások (elvágták a kábelt, kerítésdarabot, mechanikai sérülés) okozzák. Az elektromos kerítésvédelem kialakítása rendkívül költséges. (Forgalmazott termékeink a teljesség igénye nélkül: Paradox, DSC, Crow, Jablotron, Honeywell, i-on Systems, Satel, Alean, Cryptex, Seawing, Protege)

 

Informatikai és épületfelügyeleti strukturált hálózat

Ma már bármely biztonságtechnikai rendszer önálló és internet hálózattól függetlenített telepítése nagyon ritka. Ez a tény megköveteli, hogy a rendszerek telepítésénél figyelembe vegyük a szükséges informatikai hálózat kialakítását is. A legegyszerűbb esetben a hálózatot újonnan kell kialakítani. Ilyen esetben tervezéskor a költséghelyek figyelembe vételével mindig igyekszünk „túltervezni” az adott hálózatot. Már meglévő rendszer esetén az érintett hálózat fenntartó szakembereivel történő egyeztetés után kerül a hálózat megtervezésre, majd kialakításra. Technológiai szempontból általában vegyes hálózatokat szoktunk kialakítani rézvezetékkel, száloptikával és különböző funkciók ellátására alkalmas RF eszközökkel. A rézvezetékes hálózat is ma már legtöbbször gigabites nagyságrendű forgalmat igényel, ezért Cat5e, Cat6, Cat7 rendszereket szoktunk ajánlani. Amennyiben a költségvetés lehetővé teszi, akkor igyekszünk optikai (mono- és/vagy multimódusú) hálózat (legalább a nagytávolságú gerinchálózat) kialakítására a megfelelő végberendezések illesztésével (média konverter, ONT, stb.) Az épület nagyságától, valamint az igényelt funkcióktól függően gyakran több egymással összefüggő hálózati szegmenseket alakítunk ki a megfelelő mennyiségű vezetékes és RF végpontokkal (rack szekrények, rack szerelvények, switch, ap, home gateway, hot-spot, szektorantennák, stb.), illetve nagyobb földrajzi távolságok esetén VLAN struktúrákkal. A hálózatban elhelyezett aktív eszközök programozását, szoftverek, firmwarek telepítését, konfigurálását partnereink, illetve mi magunk végezzük a felmerült igény, megállapodás szerint. (Forgalmazott termékeink a teljesség igénye nélkül: Linksys, Cisco, TP-Link, D-Link, Ubiquiti Microtik)

 

Épülethangosítási rendszerek

Jellemzően oktatási, állami fegyintézeti létesítmények esetén merül fel igény 1-2 utas épülethangosítás kiépítésére. Rendszertechnikai szempontból egyszerű összetevőkből áll, általában mennyezeti és oldalfali sounderekből, erősítő egységből, mikrofon és FM tuner modulból. Elsősorban az MT rézvezetékkel fizikailag összekötött hálózati kialakítást részesítjük előnyben, ezért RF technológiát csak külön kérés esetén alkalmazunk. Tervezése és kivitelezése is rendkívül egyszerű feladat.(Forgalmazott termék: Bosch)

 

Kaputechnika

Általában nem igényelnek komolyabb tervezést, elegendő a telepítési helyszín szemrevételezése, méretek, arányok rögzítése és teljesítmény kalkuláció. Toló-, szárnyas-kapu, valamint szekcionált garázskapu mozgató berendezések telepítésében tudunk szakmai tanácsot, adni, nagyobb rendszerek esetén helyszíni segítséget nyújtani elsősorban a vezérlések bekötéséhez, programozáshoz. (Forgalmazott termékeink a teljesség igénye nélkül: Proteco, Euromatic, Beninca, Nice, Hörmann)

 

Okos házak

Termék portfoliónk részeként - a kor igényeihez igazodva - úgynevezett „okosház” funkciók kialakításához is kínálunk közép- és prémium kategóriás műszaki megoldásokat. A rendszerhez szükséges eszközök komplex berendezések, az épületgépészeti elemeken kívül tartalmaznak vezérlő elektronikát és informatikai (elsősorban vezetékes és RF hálózati) összetevőket, ugyanakkor a moduláris felépítésnek köszönhetően a funkcióbővítés egyszerűen kivitelezhető. A termékcsoport egyaránt alkalmas régi (ez esetben nehezebb összetett rendszert tervezni) és újonnan létesült építményekbe történő telepítésre. Alaprendszerünk segítségével ablakok (redőny-, zsalugáter-, és függönymozgató motorok) és teraszajtók bel- és/vagy kültéri árnyékolásának automatizált, manuális vagy dátum/idő paraméterekkel ütemezett vezérlése valósítható meg. Igény szerint a vezérlés kiterjeszthető kültéri árnyékoló eszközökre is (napellenző, textilszalag, pergola), de természetesen önálló rendszerként is szerelhető (például: vendéglátóhelyek kültéri teraszai). A tisztán mechanikai vezérlés mellé telepíthetők a már tényleges „okosház” megoldások, amelyek elsősorban kényelmi és biztonságtechnikai szolgáltatásokat biztosítanak, úgymint fűtésvezérlés rádiós termosztáttal, világításkapcsolás, vetítővászon motorok működtetése. Az épületbiztonság pedig riasztó, video-kaputelefon és önálló megfigyelő kamerák segítségével valósítható meg. Az általunk forgalmazott „okos ház” műszaki megoldások, különböző, élvonalbeli gyártók eszközeit integrálta egyetlen rendszerbe, ily módon homogénnek tekinthető, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy jelenleg külső, rendszer független eszközök még nem egységesíthetők a meglévő koncepcióval (a gyártók részéről meglévő törekvés ennek megoldása folyamatos innováció révén). „Okos ház” megoldásunk bármely kombinációja könnyedén vezérelhető és paraméterezhető egy professzionális kliensoldali és mobil alkalmazás gyűjtemény segítségével. (Forgalmazott termék: sOmfy)

www.novex.hu webáruházunk szállítási és fizetési információi

 

Szállítás és átvétel

Megrendelt termékét az alábbi átvételi és szállítási módokon veheti át:

- A társaság székhelyén, személyesen (ez esetben nincs szállítási díj, az átvétel ingyenes),

- Futárszolgálat (értékfüggő fuvardíj, nettó 100eFt alatti megrendelés esetén 1.190 Ft + áfa, felette ingyenes szállítási díj.

- Külföldi megrendelést nem áll módunkban elfogadni és teljesíteni.

- A várható legkorábbi átvétel idejét a rendelés feladását követően pár órán, de legkésőbb 3 munkanapon belül válaszlevélben jelezzük.

- Nagyszabású akcióink idején a szállítási idő jelentősen megnövekedhet a rendelések számától függően.

 

A cég székhelyén való átvétel

A cég székhelyén való átvétel esetén a megrendelt termékeket személyesen veheti át. Az átvétel ebben az esetben díjmentes. A megrendelt termékeket a webáruházon feltüntetett címen az ott megjelölt napokon és időpontokban veheti át.

Rendelését személyes átvétel választása esetén a jelzett legkorábbi átvételi napot követő 5 munkanapon belül van lehetősége átvenni, ezt követően a rendelését töröljük rendszerünkből. Amennyiben rendelésének átvételi idejét meg kívánja hosszabbítani, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Futárszolgálat

A futárszolgálat házhoz szállításának választása esetén a szállítási díj a feladandó termékek értékétől függ. A pontos szállítási díjról ügyfélszolgálatunkon is kaphat pontos információt. A szállítási díj nettó 100eFt alatti megrendelés esetén 1.190 Ft + áfa, felette ingyenes szállítási díj.

Kérjük, hogy szállítási címnek olyan címet szíveskedjen megadni, ahol munkanapokon napközben Ön vagy megbízott átvevője elérhető.

A futárszolgálat házhoz szállítás esetén a megrendelt terméket a rendelésüket követő munkanapon átadjuk a futárszolgálatnak. Ezután a termékek kézhezvételének időpontja a szolgálat kézbesítési idejétől függ, amely futárszolgálat esetén a feladásától számított legfeljebb 2 munkanap. Ha a futárszolgálat küldeménye munkanapokon a feladásról küldött értesítő e-mail megérkezését követő 2 munkanapon belül mégsem érkezne meg, akkor kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunknál.

Futárkézbesítés esetén a jelzett napon munkaidőben számíthat a csomag érkezésére. Probléma esetén a futár keresi Önt a rendelésben megadott telefonszámon.

A szállítási szolgáltatás kétszeri kézbesítést tartalmaz. Az első sikertelen kézbesítést követően a futár értesítést hagy a címen, illetve keresi Önt a rendelésben megadott telefonszámon, majd a következő napon megkísérli ismét átadni megrendelését. Ismételt sikertelen kézbesítést követően a rendelés automatikusan törlésre kerül. Ismételt sikertelen kézbesítés esetén, amennyiben továbbra is át kívánja venni megrendelését, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Külföldi házhoz szállítás

Külföldről érkező megrendelést jelenleg nem áll módunkban elfogadni és teljesíteni.

 

Szállítási díj

A székhelyen történő átvétel ingyenes (díjmentes).

A futárszolgálat választása esetén a szállítási díj a feladandó termékek értékétől függ. Mindkét értékfüggő tarifa díja tartalmazza az utánvételi díjat. A belföldi szállítási költség nem függ a kiszállítás helyszínétől.

 

Termékek árának feltüntetése

A webáruházban a termékek ára kizárólag magyar forintban kerül megadásra. A termékek ára a megrendelés napján a webáruházban feltüntetett ár. A termékek ára az általános forgalmi adót tartalmazza. Kedvezményes (vagy pillanatnyi) ár esetén a feltüntetett ár már tartalmazza a jelzett kedvezményt.

A termékeket szállítás útján juttatjuk el a megrendelőkhöz. A szállítási díj összegéről a webáruház a megrendelőt a megrendelési folyamat során tájékoztatja. A szállítási díjat a megrendelő a webáruház üzemeltetőjének fizeti meg a megrendelt termékekkel együtt.

A mindenkori fizetendő ár a megrendelés leadásának idejében érvényben lévő ár. Árváltozás esetén értesítjük Önt, és lehetősége van a módosított áron megrendelését visszautasítani vagy továbbra is fenntartani. A mindenkori árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Webáruházunkban licitálási lehetőség nincs. Árainkat központilag szabjuk.

 

Fizetési módok, számla

Webáruházunk az ön megrendelése esetén, a székhelyen történő készpénzes fizetést, a banki átutalást és utánvételi készpénzes fizetést nyújtja fizetési lehetőségekként.

Az Általános Szerződési Feltételek bizonyos átvételi/szállítási formákhoz korlátozott fizetési módokat határoznak meg.

A megrendelt csomaggal együtt kézbesítjük az Ön részére a számlát.

A webáruházunkban telepítői jogosultsággal rendelkező vásárlók részére min. 8 napon belüli banki átutalásos fizetési módot biztosítunk, ezért ebben az esetben a csomag átvételnek nem feltétele a számla előzetes kiegyenlítése. A telepítői jogosultsággal nem rendelkező vásárlók csak az utánvételes vagy a személyes csomagátvételt választhatja, készpénzes kiegyenlítéssel.

Házhoz szállítás esetén a számlát a csomagba tesszük.

http://www.novex.hu